Goed omgaan met je tijd

Hoe stel je prioriteiten?

Het is weer maandag. De perfecte dag om stil te staan bij het stellen van je prioriteiten, maar hoe doe je dat? Hoe stel je prioriteiten?

Om bij het begin te beginnen: ‘Wat zijn je prioriteiten vandaag?’. Neem een moment om hier even bij stil te staan. Weet je zeker dat dit je prioriteiten zijn? Moet alles vandaag af of zijn er ook dingen die je later kan doen? Sterker nog, zijn er dingen die je kunt uitbesteden? Is het noodzakelijk dat jij al deze taken uitvoert?

Ga voor jezelf na. Wat is urgent en belangrijk? Ga dat doen. Wat is belangrijk, maar niet urgent? Plan dat in voor later. Wat is niet belangrijk voor joú, maar wel urgent? Besteed dat uit. Wat is niet belangrijk en niet urgent? Laat dat vallen.

Door aan het begin van de werkweek goed na te denken over je prioriteiten, voorkom je dat je tijd en energie steekt in activiteiten die eigenlijk geen prioriteit hebben. Wel zo fijn als je meer dan genoeg te doen hebt!

Vind je het leuk om vaker adviezen te krijgen op vragen als ‘Hoe stel ik prioriteiten? Volg mij dan op Instagram! Daar deel ik regelmatig tips en trucs.

Als je graag hulp wilt bij het stellen van je prioriteiten voel je dan vrij om contact met mij op te nemen. Ik denk graag met je mee!