Perfectionisme

Hoge eisen bijstellen

Het bijstellen van hoge eisen. Hoe doe je dat? Begrijp me niet verkeerd. Er is niks mis met eisen stellen. Je maakt het jezelf alleen erg lastig als je té hoge eisen stelt.

Met het stellen van te hoge eisen werk je in de hand dat je je verwachtingen niet kunt waarmaken. Dat is zonde van je tijd en energie en het doet je zelfvertrouwen ook geen goed. Ga dus voor jezelf na hoe realistisch je eisen zijn. Heb je haalbare eisen of zijn ze onrealistisch hoog? Breng de lat wat naar beneden als je je realiseert dat je te veel van jezelf vraagt. Maak onderscheid tussen wat je allemaal wilt doen (hoeveelheid) en hoe je de dingen wilt doen (kwaliteit). Er zit uiteindelijk een grens aan wat je kan doen (alles) en hoe je dat doet (perfect).

Vind je het moeilijk om de lat lager te leggen? Ga eens na voor jezelf waardoor dat komt. Waar ben je bang voor als je de lat lager legt? Wat verwacht je dat er gebeurt als je minder hoge eisen aan jezelf stelt? Of wat zegt het over jou als je de lat lager legt?

Misschien geen gemakkelijke vragen om zelf mee aan de slag te gaan.

Laat het me weten als ik je kan helpen bij het bijstellen van je hoge eisen! Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen.

Via mijn Instagramaccount deel ik vaker tips. Vind je het leuk om die te krijgen? Volg mij dan op Instagram!