Perfectionisme

Bestaat perfectie?

Om de Dikke van Dale te quoten: ‘perfectie is volmaaktheid’ en ‘een perfectionist is iemand die perfectie nastreeft’. Dit roept direct een aantal vragen bij mij op. Namelijk bestaat perfectie wel? Wat voor de één perfect is, hoeft voor de ander niet perfect te zijn. Kan perfectie dan wel bestaan? En als perfectie niet bestaat, streef je dan wel iets na wat bereikt kan worden? Het perfecte antwoord 😉 heb ik hier niet op, maar het is zeker zinnig om je gedachten hier even over te laten gaan.

Los van of perfectie bestaat en al dan niet bereikt kan worden, vraag je eens af wat het proces van streven naar perfectie met je doet. Bij veel mensen brengt het stress met zich mee, helpt het niet om taken vlot af te maken en belemmert het creativiteit. Als het streven naar perfectie jou niet helpt om je doelen te bereiken, vraag je dan af of het streven naar perfectie van toegevoegde waarde is voor jou. Het helpt je waarschijnlijk meer om het concept perfectie los te laten en een stapje terug te doen. Het geheel even van een afstandje bekijken.

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips op dit gebied. Als je het leuk vindt om die te lezen, volg mij dan op Instagram! Daar deel ik regelmatig tips en adviezen over dit soort onderwerpen.

Voel je uiteraard ook altijd vrij om contact met mij op te nemen als je ergens vragen over hebt.

Bestaat perfectie?