Over mij

Opleiding en werkervaring

Mijn naam is Marjolein Assendelft en ik ben coach en psycholoog. Mijn opleiding tot psycholoog heb ik gevolgd aan de UvA in Amsterdam en ik heb mij gespecialiseerd in de klinische psychologie. Daarna heb ik de basis- en vervolgcursus Cognitieve Gedragstherapie afgerond.

Marjolein Assendelft

Direct na mijn afstuderen ben ik als psycholoog gaan werken bij PsyQ, een grote zorginstelling binnen de geestelijke gezondheidszorg. Ik heb daar met name in de specialistische GGZ gewerkt, maar ook in de basis GGZ. Voornamelijk heb ik mensen met depressies en angststoornissen behandeld, variërend van lichte tot zware aard. Na vier jaar heb ik mijn baan opgezegd, omdat ik merkte dat de manier van werken binnen deze zorginstelling niet bij mij past. In mijn werk vind ik het belangrijk om ruim de tijd te hebben om aandacht te schenken degene tegenover mij zit. Voor mijn gevoel kon ik dit niet genoeg vinden bij mijn oude werkgever, waardoor ik besloten heb om mijn eigen praktijk te starten.

In het kader van onderzoek heb ik voor Centrum Eetstoornissen Ursula gewerkt waar ik online therapie heb gegeven.

Zie mijn LinkedIn pagina voor meer informatie over mijn opleiding en werkervaring.

Als lid van het NIP, een beroepsvereniging voor psychologen, houd ik mij aan de beroepscode voor psychologen.

Wat ik zo leuk vind aan mijn werk

Wat ik zo leuk vind aan dit werk is het luisteren naar en het meedenken met degene die tegenover mij zit. Samen onderzoeken waardoor het komt dat je bepaalde klachten hebt, patronen ontdekken en valkuilen in kaart brengen, dat is wat mij zo aanspreekt aan dit werk. Net als een inzicht dat ervoor zorgt dat alle puzzelstukjes weer op hun plaats vallen of wanneer iemand weer het vertrouwen in zichzelf heeft teruggevonden. Al deze verschillende momenten zorgen ervoor dat ik mijn werk zo fijn blijf vinden.