Ontspannen leven

Hoe ga je om met keuzestress?

Een overvloed aan keuzemogelijkheden kan keuzestress geven. Het zal je niet ontgaan zijn dat er steeds meer te kiezen valt. Door de bomen is het bos soms niet meer te zien. Hoe kom je dan met zoveel keuzevrijheid toch tot een beslissing?

Tip 1: Ga na wat je harde eisen zijn. Neem die als focus in je keuzeproces. Hecht niet teveel waarde aan zaken die geen onderdeel van je harde eisen zijn. Wil je graag een telefoon met een goede camera, focus je dan daar op. Laat andere aspecten niet te zwaar meewegen in je beslissing.

Tip 2: Beperk je aantal keuzemogelijkheden. Hoe meer keuzemogelijkheden je hebt, hoe lastiger het wordt om een keuze te maken. Ja, je kunt 20 websites afgaan op zoek naar een nieuwe telefoon, maar al die extra websites geven je ook weer allemaal extra keuzes. Zouden al die extra websites echt van toegevoegde waarde zijn?

Tip 3: Weeg de tijd die je steekt in het wikken en wegen af tegen de keuze die je maakt. Ja, misschien vind je net een goedkopere/mooiere/betere telefoon als je net wat langer doorzoekt, maar is dat langer doorzoeken je tijd eigenlijk wel waard?

Tip 4: Hak de knoop door als je keuze goed genoeg is. Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Als je keuze goed genoeg is waarom zou je de beslissing dan niet nemen? Ga ervoor! Maak keuzestress verleden tijd.

Via mijn Instagramaccount deel ik meer tips. Vind je het leuk om die te krijgen? Volg mij dan via mijn Instagramaccount.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je keuzes? Voel je dan altijd vrij om contact met mij op te nemen!