Ontspannen leven

Hoe blijf ik energiek?

Je kunt uiteindelijk niet meer energie geven dan dat je opdoet. Dat is belangrijk om te onthouden in het antwoord op de vraag: ‘Hoe blijf ik energiek?’. Op een bepaald moment moet je weer even opladen. Je gaat over je eigen grenzen heen als je meer energie geeft dan dat je opdoet. Dit kan ervoor zorgen dat je naar verloop van tijd opbrandt. Hoe kun je dit voorkomen?

  • Luister goed naar je lichaam. Je lichaam geeft je signalen als het niet goed gaat met jou. Hoofdpijn, een opgejaagd gevoel, je niet kunnen concentreren, enzovoorts. Stap één is het herkennen van deze signalen. Stap twee is dat je daadwerkelijk erkent dat je iets moet veranderen om deze klachten te verhelpen.
  • Houd je energiehuishouding gezond. Zorg ervoor dat je een gezonde balans creëert tussen dingen die jou energie geven en dingen die jou energie nemen. Wissel energienemende activiteiten af met energiegevende activiteiten. Doe regelmatig leuke dingen en houd er rekening mee dat ook leuke activiteiten energie van je kunnen nemen. Gun jezelf genoeg momenten om weer op te laden.

Het luisteren naar je lichaam en het beheren van je energiehuishouding zullen je helpen om energiek te blijven.

Schroom niet om contact op te nemen als je wilt dat ik je erbij help!

Vind je het leuk om vaker adviezen te lezen over vragen als ‘Hoe blijf ik energiek? Volg mij dan op Instagram! Daar deel ik regelmatig tips en trucs.