Blog

Ontspannen leven

Ontspannen in coronatijd

Ontspannende activiteiten ondernemen. Juist in coronatijd is dat extra belangrijk 😃. Er komt een hoop op je bordje. Om hiermee om te gaan, heb je weer extra oplaadtijd nodig. Nu maken de maatregelen het natuurlijk niet makkelijk om te ontspannen in coronatijd, maar ga eens op onderzoek uit wat jou energie kan geven! Waar heb je behoefte aan en hoe kun je dit binnen de geldende maatregelen toch voor elkaar krijgen?

Behoefte aan sociaal contact? Probeer met enige regelmaat vrienden of familie te videobellen. Organiseer een online quiz/diner. Stuur een kaartje of doe iets liefs voor een ander.

Behoefte aan prikkels? Kijk eens of je wat nieuws kan uitproberen. Een nieuwe hobby, nieuwe recepten koken, je kamerindeling omgooien.

Even helemaal geen behoefte meer aan prikkels? Wat helpt jou om te ontspannen? Een lekker bad of warme douche. Kleed het gezellig aan. Lekker geurtje, mooi muziekje. Verwen jezelf een beetje 💓

Ontspannen in coronatijd. Het is misschien even zoeken hoe je dat het beste kan doen, maar het is zeker niet onmogelijk!

Vind je het moeilijk om te bedenken wat jou kan helpen ontspannen in coronatijd? Neem dan vooral contact met me op. Ik help je er graag bij!

Via Instagram deel ik regelmatig tips over hoe je een ontspannen leven kunt leiden. Nieuwsgierig? Neem vooral een kijkje op mijn Instagram en volg me als je geïnteresseerd bent!

Goed omgaan met je tijd

Je goede voornemens volhouden.

Je goede voornemens volhouden. Hoe krijg je dat voor elkaar? Mijn tip: maak leuke voornemens!

Leuke voornemens, dat is namelijk waar ik blij van word. Dat is waar ik zin van krijg. Dat is wat me motiveert om me daadwerkelijk aan mijn voornemens te houden, omdat het ook echt iets is wat ik graag wil!

Natuurlijk je kunt je richten op het afleren van negatieve gewoonten, maar is het niet veel leuker om je te richten op het aanleren van positieve gewoonten? Naast dat het leuker is, geloof ik er heilig in dat de kans ook veel groter wordt dat het lukt!

Ik kan me een periode herinneren waarin ik nogal gespannen door het leven ging. Ik heb mezelf toen iets voorgenomen waar ik blij van werd, wat me energie gaf en waarvan ik ook daadwerkelijk zin had om me eraan te houden. Ik nam mezelf voor om iedere maand een weekendje weg te gaan (decadent hè 😲🤭), omdat ik wist dat er echt even tussenuit gaan mij helpt om weer helemaal te ontspannen. 9 van de 12 maanden is het me daadwerkelijk gelukt. Bizar toch! Oké, het is niet alle maanden gelukt, maar het was in ieder geval een voornemen waartoe ik echt intrinsieke motivatie voelde wat me enorm hielp om me aan mijn goede voornemens vol te houden.

Ik ben ervan overtuigd: Je goede voornemens volhouden werkt het beste door leuke voornemens te maken!

Vond je dit een leuke blog? Op mijn Instagramaccount deel ik vaker dit soort berichten. Neem vooral een kijkje op mijn Instagram en volg me als het je aanspreekt!

Kun je wel wat extra tips gebruiken bij het volhouden van je goede voornemens? Voel je vrij om contact met me op te nemen! Ik denk graag met je mee!

Perfectionisme

Wat moet je doen als je vastloopt?

Wat moet je doen als je vastloopt? Deze vraag schiet regelmatig door mijn hoofd als ik weer eens vastloop. Ik realiseer me iedere keer opnieuw, soms wat aan de late kant 😅, dat het zoveel beter werkt om even afstand te nemen als ik ergens in vastloop. Even je hoofd leegmaken, je focussen op iets anders.

Daar waar je eerst niet meer verder komt, gaat het opeens bijzonder soepel als je het even naast je neer hebt gelegd.

En toch is dat naast je neerleggen soms lastig, want argh je wilt gewoon dat het lukt, toch?! En toch, 9 van de 10 keer gaat het beter als je het even loslaat 🙄. Zijn die pauzes dan toch met een reden uitgevonden 😉?

Wat helpt jou om iets naast je neer te leggen?

Bij mij werkt een wandeling of op een andere manier fysiek bezig zijn goed. Even uit het hoofd uit! 👌🏻

Via mijn Instagramaccount bespreek ik vaker onderwerpen als ‘Wat moet ik doen als ik vastloop? Ben je geïnteresseerd? Volg mij dan via Instagram!

Heb je liever persoonlijke hulp om dingen naast je neer te leggen als je vastloopt? Aarzel dan niet en neem contact met me op. Ik denk graag met je mee!

Ontspannen leven

Je eigen weg kiezen.

Je eigen weg kiezen. Hoe fijn is dat? Doen waar jij gelukkig van wordt en waar jij energie van krijgt, maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Om je eigen weg te kunnen kiezen, zul je eerst moeten weten waar je naartoe wilt, toch 😊!? Wie zou je willen zijn? Hoe zou je willen dat je leven eruit ziet? Hoe wil je later herinnerd worden en hoe vooral niet?

Alleen dat uitvogelen, is soms al best een onderneming. Wel een hele interessante onderneming als je het mij vraagt. Ik word er in ieder geval altijd heel enthousiast van om m’n gedachten te laten gaan over wie ik wil zijn, wat voor een leven ik wil leiden en wat ik belangrijk vind.

Zodra je dat helder hebt (neem je tijd 😜), kun je voor jezelf nagaan in hoeverre je al leeft naar dat wat je belangrijk vindt én waar nog werk aan de winkel is.

Wat zul je nog moeten, of beter gezegd willen, veranderen om die persoon te worden die je graag wilt zijn of het leven te leiden wat je graag wilt leven?

*sidenote: wees hier wel realistisch in. Iets van jezelf vragen wat niet kan, maakt niemand blij.

Vind je het moeilijk om antwoorden op deze vragen te vinden en wil je hier wel wat hulp bij. Schroom dan niet om contact met mij op te nemen, dan denk ik met je mee!

Via mijn Instagramaccount deel ik vaker berichten over hoe je een leven leidt waar je écht gelukkig van wordt. Lijkt het je leuk om te lezen? Volg me dan via Instagram!

Ontspannen leven

Je droomleven leiden.

Je droomleven leiden. Het klinkt zo groots en meeslepend hè, maar zou het ook juist in de kleine / ‘gewone’ dingen van het leven kunnen zitten? 🍀

Ik beschouw mezelf over het algemeen als een gelukkig persoon, maar ik kan je zeggen…ik leef geen groots en meeslepend leven 😉. Sterker nog ik ben soms best burgerlijk 🤭. En toch voel ik me hier heel gelukkig bij. Lekker wandelen in de duinen, voldoende tijd voor familie en vrienden en af en toe lekker sporten.

Natuurlijk, ik heb ook dromen, bijvoorbeeld wonen in de bergen, maar vaak als ik echt goed nadenk over wat ik belangrijk vind in mijn leven past mijn ‘wilde’ droom daar helemaal niet bij. Want wonen in de bergen betekent ook ver weg zijn van familie en vrienden wat voor mij puntje bij paaltje toch belangrijker is 🤷🏼‍♀️.

De les die ik meeneem, is dat je droomleven soms dichterbij kan zijn dan je denkt…gewoon in de kleine dingen in het leven.

Hoe ziet jouw droomleven eruit? Is die groots en meeslepend of stiekem ook een beetje burgerlijk? 😉

Ben je er nog niet uit wat je nu écht belangrijk vind in je leven en wat je kunt doen om je droomleven te leiden. Voel je vrij om contact met me op te nemen en dan kijken we er samen naar!

Via mijn Instagramaccount deel ik regelmatig berichten zoals deze. Ben je benieuwd? Volg me dan op Instagram!

Perfectionisme

Je anders gedragen. Waarom is dat zo moeilijk?

Je kent het wel. Je hebt je al voor de twintigste keer voorgenomen om je nu echt anders te gaan gedragen 💪🏻. En toch, iedere keer opnieuw krijg je het niet voor elkaar 🙈. Hoe komt dat toch? 🤔

Waar we in de psychologie graag naar kijken is wat jouw gedrag je in negatieve ⛈️, maar vooral in positieve ☀️ zin brengt.

Want als er zoveel nadelen kleven aan het gedrag wat je nu vertoont, hoe kan het dan toch dat je hier maar mee door blijft gaan? 🏃🏼‍♀️

Je zult er vast een goede reden voor hebben, want anders zou je het niet doen. De vraag is alleen: wat is jouw reden? Wat brengt jouw gedrag je, waardoor je de negatieve consequenties van je gedrag voor lief neemt? 🤷🏼‍♀️

Je kunt hier denken aan daadwerkelijk iets positiefs, maar wat vaak nog interessanter is, is wat je probeert te voorkomen (iets negatiefs afwenden = positief). Zo zie je bijvoorbeeld bij mensen die heel perfectionistisch zijn dat ze proberen om fouten te voorkomen. Of bij mensen met dwangklachten dat ze denken gevaar af te kunnen wenden door te tellen.

Afhankelijk van het antwoord op de vraag ‘wat tracht je te voorkomen met je gedrag?’, kan een plan van aanpak gemaakt worden om het gedrag daadwerkelijk te veranderen. Interessant hè 😊

Vind je het erg moeilijk om je anders te gedragen en wil je hier graag hulp bij? Schroom dan niet om contact op te nemen met me.

Via mijn Instagramaccount deel ik regelmatig over dit soort onderwerpen. Ben je benieuwd? Volg mij dan via Instagram!

Perfectionisme

Lichttherapie

Lichttherapie. Mijn hart gaat direct sneller kloppen als ik iets over dit onderwerp hoor.

Toen ik nog bij PsyQ werkte, heb ik veel met deze vorm van therapie gewerkt. Het idee achter deze vorm van therapie is kort door de bocht dat je je biologische klok a.d.h.v. licht reset, waardoor je stemming weer verbetert.

Fascinerend vond ik het om met deze vorm van therapie te werken. De effecten, bv. binnen enkele weken verbetering van de stemming, konden verbluffend zijn.

Nu zeg ik niet dat lichttherapie een wondermiddel is, maar mocht je kampen met seizoensgebonden stemmingsklachten dan kan ik je zeker aanraden om je hier eens in te verdiepen.

Nb. Ik adviseer je om lichttherapie onder begeleiding van een professional te doen. Vaak bieden grotere zorginstellingen deze vorm van therapie aan. Een huisarts kan je z.n. doorverwijzen.

Mocht je nog vragen hebben, voel je dan altijd vrij om contact met mij op te nemen.

Via mijn Instagramaccount deel ik vaker adviezen. Vind je het leuk om die te krijgen? Volg mij dan op Instagram!

Perfectionisme

Oprecht luisteren

Oprecht luisteren naar de antwoorden op deze vragen:

Hey! Hoe gaat het met je? Nu de blaadjes van de bomen vallen, de regen tegen de ruiten slaat en de herfst zijn intrede doet?

Hey! Hoe gaat het met je? Nu we in een gedeeltelijke lockdown zitten en het onzeker is wat er nog meer op ons af komt?

Hey! Hoe gaat het met je? Een simpele vraag waarvan ik me oprecht afvraag wat je antwoord daarop is. Ik ben benieuwd hoe het met je gaat. Ik denk dat het belangrijk is dat we met elkaar naar elkaar omkijken, dat we elkaar een beetje in de gaten houden én…

…dat we oprecht luisteren naar elkaars antwoord op de vraag ‘Hey, hoe gaat het met je?’.

Oh en laten we de vraag dan ook eerlijk beantwoorden met elkaar 😉

Kun je wel een luisterend oor gebruiken? Ik ben er graag voor je. Schroom niet om contact op te nemen.

Via mijn Instagramaccount post ik regelmatig berichten zoals deze. Ben je benieuwd? Volg mij dan via Instagram!

Ontspannen leven

Waar lopen millennials tegenaan?

Wat zijn nou typisch dingen waar millennials tegenaan lopen?

Hoe moet ik ooit een keuze maken uit alles wat er aan m’n voeten ligt 🤯 #keuzestress

En als ik al kies, dan loop ik een heleboel andere dingen mis 🤔 #fomo

En als ik verkeerd kies, is dat dan mijn eigen schuld? 😱 #takelifeinyourhands

Eigenlijk heb ik alles, maar ik ben toch niet gelukkig 😔 #isdithetnou?

Is dit eigenlijk wel wat ik écht wil? 😵 #quarterlifecrisis

Dit zijn typische vragen waar veel millennials tegenaan lopen. Trust me, je bent echt niet de enige!

Door helder te krijgen wat je wil, kun je keuzes gaan maken die in lijn liggen met je wensen! Keuzes maken wordt dan ineens een stuk makkelijker 💪🏻 🔥

Zou je hier wel wat hulp bij willen? Schroom niet op contact met me op te nemen dan brengen we samen de antwoorden op bovenstaande vragen in beeld!

Ontspannen leven

Hulp vragen

Hulp vragen…dat kan best lastig zijn, want wanneer vraag je om hulp?

Gedachten als ‘Zijn mijn klachten wel erg genoeg?’ en ‘Kan ik het niet gewoon alleen aan?’ schieten waarschijnlijk door je hoofd als je hierover nadenkt.

Bij twijfel zou ik zeggen, geef het een kans! Het feit dat je alleen al overweegt om hulp te zoeken, geeft ergens al aan dat die wens wel in jou zit.

Waarom zou je het niet doen? Waarom zou je geen hulp vragen? Waarom zou je het alleen doen als je het ook samen kan doen? Waarom zou je op eigen houtje oplossingen gaan zoeken als er al een hele berg kennis beschikbaar is bij een ander?

Schaam je niet. Er zijn zoveel mensen die met klachten rondlopen. Je bent echt niet de enige! 😊

Overtuigd om toch om hulp te vragen? Voel je dan vrij om contact met mij op te nemen!

Via mijn Instagramaccount deel ik vaker tips en adviezen. Lijkt dat je wat? Volg me dan via Instagram!